Interview met Jan Janssen

09/02/2017

Dag Jan, aangenaam kennis te maken en welkom bij de BMM Vereniging!

Kun je iets over jezelf vertellen? (achtergrond, beroep..)

 

In mijn opvoeding werd sterk de nadruk gelegd op dialoog en op het kenbaar maken en onderbouwen van redenen achter beslissingen. Deze dialectiek heeft ongetwijfeld bijgedragen tot mijn beroepskeuze en komt goed van pas in m’n job als advocaat.

De openheid die ik in mijn eigen opvoeding heb gekend trek ik samen met mijn vrouw door in de opvoeding van m’n kinderen.

 

Hoe zou je jezelf in het kort omschrijven?

Sommigen hebben me al wel eens omschreven als een walking library. Ik zou eerder zeggen dat ik iemand ben met een brede interesse en een grote ontdekkingsdrang. Ik zie mezelf als een optimistische realist, die weet te genieten van de kleine dingen.

 

Hoe ben je de IE-recht wereld ingerold en waarom heb je juist voor IE-recht gekozen?

 

IE en technologie zijn erg uitdagend, aangezien er een continu spanningsveld is tussen nieuwe ontwikkelingen (soms met een erg grote maatschappelijke impact) en regelgeving, die vaak achterop hinkt. Dit spanningsveld en het feit dat je in het IE-recht steeds opnieuw in aanraking komt met nieuwe technologieën in tal van sectoren en de wisselwerking tussen delen en beschermen zorgt ervoor dat mijn interesse alleen maar wordt aangescherpt. Met IE-recht vond ik dus een goede match tussen mijn ‘ontdekkingsdrang’ en m’n zin voor dialectiek.

 

Maar de keuze voor IE-recht is evengoed persoonsgebonden. Ik heb het geluk te kunnen samenwerken met Flip Petillion, een man met een rijke ervaring (als advocaat, arbiter en plaatsvervangend raadsheer) en een duidelijke visie. Hij weet jong talent te stimuleren en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.

 

Wat verwacht je van je lidmaatschap van de BMM Vereniging?

Ik heb al een aantal bijeenkomsten van de BMM Vereniging bijgewoond en was altijd aangenaam verrast door het niveau van de presentaties. De BMM slaagt er telkens in om de bijeenkomsten te koppelen aan een aangename sociale activiteit en dus verwacht ik dat dit wordt voortgezet.

 

Naar welke muziek mag je graag luisteren en welk nummer is je old time favourite?

Mijn smaak is erg breed, gaande van klassieke muziek tot Jazz, elektronische muziek, soul, rock en in m’n puberjaren was ik fan van heavy metal. Maar mijn old time favourite is toch Sensitive Kind van JJ Cale, een toonbeeld van de complexiteit van de eenvoud. Soms probeer ik zelf wat van zijn muziek te spelen op de gitaar.

 

Wie of wat vind jij inspirerend?

Dit mag dan erg stroperig klinken, maar mijn vrouw is een absolute inspiratiebron. Hoe zij doorheen alle drukte erin slaagt haar dromen na te jagen en zich creatief weet te ontplooien is ronduit indrukwekkend.

 

Verder van huis en gelinkt met de vorige vraag vind ik Ry Cooder erg inspirerend. Hij is de man die de Buena Vista Social Club bij elkaar bracht en ook de Malinese blueslegende Ali Farka Touré heeft zijn internationale bekendheid in grote mate aan hem te danken. Door ervoor te zorgen dat de Buena Vista Social Club ondanks het embargo kon optreden in Carnegie Hall realiseerde hij iets waarvan deze kranige Cubaanse knarren zelfs niet hadden durven dromen.  

 

Is er nog een leuk weetje over jezelf te vertellen?

Mijn grootmoeder langs vaders kant liet haar kinderen vrij in hun studiekeuze, maar advocaat mochten ze niet worden. Ik heb haar weten te overtuigen van de schoonheid en de noodzaak van dit beroep. En ze ziet dat het voor mij een uitstekende keuze werd.

 

Wil je tot slot nog iets kwijt?

Ik bewonder de manier waarop de BMM leden over verschillende generaties heen weet te boeien en extra kleur brengt aan het reeds boeiende domein van het merken- en modellenrecht. Ik hoop te kunnen bijdragen aan de toonaangevende rol die de BMM speelt in het stimuleren van deskundige IE professionals. 


« Terug naar het overzicht
Tweet ophalen ...
Tweet ophalen ...
Tweet ophalen ...
twitter linkedin